Pravna napomena

Pravna napomena

Karakteristike i značajke prikazane na ovoj web-stranici ili bilo kojim s njom povezanim web-stranicama podliježu promjenama. Roca pridržava pravo promjene ili izmjene bilo kojeg proizvoda iz svoje linije bez prethodne obavijesti.

Prikazani su interijeri isključivo dekorativni, te u njihovom sastavljanju u obzir nisu uzeti mogući zahtjevi tehničke instalacije.

 

Pravila o kolačićima


Kolačići koje koriste WEB STRANICE GRUPE ROCA

WEB STRANICE GRUPE ROCA koriste “Kolačiće” i druge slične mehanizme. Kolačići su datoteke koje poslužitelj šalje u preglednik kako bi registrirao korisničke aktivnosti dok se krećete web stranicom, aplikacijama i uslugama koje pružaju web stranice GRUPE ROCA. Glavni cilj je omogućavanje bržeg pristupa traženim uslugama.

Osim toga, uporaba kolačića omogućuje personalizirano pregledavanje interneta, prilagođavajući informacije i usluge koje se nude na temelju interesa korisnika kako bi se osiguralo bolje iskustvo pri svakom posjetu web stranici.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi omogućila funkcioniranje, prilagodila i olakšala korisnikovo iskustvo pregledavanja. Kolačići se pridružuju isključivo anonimnom korisniku i njegovom računalu, ne pružaju reference koje bi omogućile pretpostavljanje osobnih informacija korisnika. Korisnik može konfigurirati preglednik tako da ga obavijesti i odbije instalaciju kolačića GRUPE ROCA, bez sprječavanja pristupa sadržaju. Ipak, imajte na umu da se učinkovitost rada web stranice može usporiti.

Registrirani korisnik može iskoristiti prednosti personalizirane usluge namijenjene za njegov profil zahvaljujući kombinaciji podataka spremljenih u kolačićima s osobnim podacima u vrijeme registracije. Korisnik posebice odobrava uporabu tih informacija u tu svrhu, bez narušavanja svog prava na obijanje ili onemogućavanje uporabe kolačića.


Vrsta, svrha i rad

Ovisno o njihovoj trajnosti, kolačići se mogu podijeliti na sesijske ili trajne kolačiće. Sesijski kolačići nestaju kada korisnik zatvori preglednik. Trajni kolačići nestaju kada ispune svoju svrhu (npr. korisnik ostaje identificiran na web stranici) ili kada se ručno izbrišu.

Osim toga, kolačići se mogu klasificirati kako slijedi:

Striktno neophodni (tehnički) kolačići: presudni su za pravilno funkcioniranje web stranice. Obično se generiraju kada korisnik pristupi ili se prijavi na web stranicu i koriste se kako bi vas se identificiralo na web stranici za sljedeće svrhe:

Kako bi korisnik i dalje bio identificiran. Ako napustite web stranicu, preglednik ili uređaj i vratite se u drugo vrijeme kako biste pristupili web stranici, i dalje ćete biti identificirani, dakle moći ćete nastaviti pregledavati bez potrebe za ponovnim identificiranjem.

Kako bi se provjerilo je li korisnik ovlašten za pristupanje određenim uslugama ili područjima web stranice.

Kolačići za performanse: koriste se za poboljšanje iskustva pregledavanja i optimiziranje rada web stranice, kao što je spremanje konfiguracija ili kupovina u košarici.

Kolačići za oglašavanje: prikupljaju informacije o oglasima koji se korisniku prikazuju na web stranici. Postoje dvije vrste:

Anonimni: prikupljaju samo informacije o oglasnim prostorima prikazanim na web stranici, bez obzira pristupa li korisnik web stranici, tj. bez izričitog identificiranja korisnika.

Prilagođeni: prikupljaju osobne informacije o korisniku na web stranici putem tvrtke treće strane kako bi prilagodili takve oglasne prostore.

Geolokacijski kolačići: koriste se za određivanje u kojoj se državi ili regiji korisnici nalaze kada pristupaju usluzi web stranice kako bi web stranica pružala sadržaj i usluge u skladu s njihovom lokacijom.

Analitički kolačići: prikupljaju informacije o korisnikovu iskustvu pregledavanja web stranice obično anonimno, ali ponekad i uz jedinstveno i nedvojbeno identificiranje korisnika kako bi se dobile informacije o korisnikovim interesima za usluge koje web stranica pruža.

Važno: Osim ako je korisnik registriran za uslugu GRUPE ROCA, kolačić nikada neće biti pridružen osobnim podacima koji bi omogućavali identifikaciju. Kolačići se koriste samo za statističke svrhe kako bi pomogli optimiziranju korisnikova iskustva na web stranici. 
 


Onemogućavanje kolačića

Ako korisnici to žele, mogu zaustaviti prihvaćanje kolačića u pregledniku ili zaustaviti prihvaćanje kolačića iz određene usluge.

Svi moderni preglednici omogućavaju vam da promijenite svoje postavke za kolačiće. Te se postavke obično nalaze u izborniku “Opcije” ili “Postavke” u pregledniku.

Korisnici mogu onemogućiti uporabu kolačića na ovoj web stranici u bilo kojem trenutku na sljedeći način:

• Internet Explorer: Tools (Alati) -> Internet Options (Internetske opcije) -> Privacy (Privatnost) -> Settings (Postavke)

Za dodatne informacije možete se posavjetovati s podrškom tvrtke Microsoft ili pomoći za navigaciju.

• Firefox: Tools (Alati) -> Options (Opcije) -> Privacy (Privatnost) -> History (Povijest) -> Personal Settings (Osobne postavke)

Za dodatne informacije možete se posavjetovati s podrškom tvrtke Mozilla ili pomoći za navigaciju.

• Chrome: Settings (Postavke) -> Show advance settings (Prikaži napredne postavke) -> Privacy (Privatnost) -> Content settings (Trenutne postavke).

Za dodatne informacije možete se posavjetovati s Googleovom podrškom ili pomoći za navigaciju.

• Safari: Preferences (Postavke) -> Security (Sigurnost).

Za dodatne informacije možete se posavjetovati s podrškom tvrtke Apple ili pomoći za navigaciju.

Ako onemogućite uporabu kolačića na ovoj web stranici, vjerojatno je da više nećete moći pristupati nekim dijelovima web stranice ili to može značajno utjecati na vaše iskustvo pregledavanja. 
 


AŽURIRANJE NAŠIH PRAVILA O KOLAČIĆIMA

Web stranice GRUPE ROCA mogu promijeniti pravila o kolačićima ovisno o zakonskim zahtjevima, regulativama ili kako bi prilagodili dotična pravila u skladu s uputama španjolske Agencije za zaštitu podataka. Korisnicima se stoga preporučuje da redovito provjeravaju ova pravila.

Kada nastupi značajna promjena pravila o kolačićima, korisnici će biti obaviješteni bilo putem web stranice ili slanjem e-pošte registriranim korisnicima.

 

Roca Sanitario, S.A, 2021. Sva prava zadržana.

Pravna napomena