Roca širi granice na Bim(2 )Day Konferenciji

12/05/2016

null

U razdoblju od 03.-04.svibnja 2016. u prostorijama Oris Kuće arhitekture održana je druga za redom konferencija pod nazivom „BIM(to)Day“. Pod sloganom „Extend your limits“ konferencija je kao cilj imala osvijestiti  sudionike o tehnološko-organizacijskoj razini BIM projekta u svijetu i hrvatskom području.

Konferencija je okupila stotinjak sudionika iz područja različitih inženjerskih struka, investitora kao i same proizvođače. Svoje znanje i iskustvo u BIM projektima prenosili su poznati arhitekti i inžinjeri, među kojima gdin Andrija Rusan, gdin Siniša Bjelica, gdin Hrvoje Kvasnička, a sudionicima su svoj rad u BIM alatu predstavili i gdin Jernej Gartner i Peter Dragović iz Slovenije.

Roca Grupacija, kao zlatni partner konferencije, prezentirala je svoje proizvode i način na koji su proizvodi pripremljeni za BIM projekte. Gdin Mirko Jurčević, inžinjer građevine, sudionicima je uživo prezentirao BIM modeliranje projekta arhitekture na primjeru obiteljske kuće. U modeliranju kupaonice korišteni su isključivo Roca proizvodi preuzeti iz BIM kataloga. Kao prednost Roca proizvoda svakako je istaknuta činjenica da svi proizvodi sadrže ugrađene analitičke spojeve za potrebe BIM projektiranja instalacija,  što uvelike olakšava kako njihovu implementaciju u projekt, tako i njegovu kasniju realizaciju.

Roca, svjesna mogućnosti i potencijala koje pruža BIM alat sudjelovanjem na konferenciji pokazuje da je spremna za BIM boom efekt koji očekujemo u budućnosti.

www.hr.roca.com