Roca otvara galeriju u Pekingu I nastavlja svoj rast u Kini

21/08/2017

Roca, koja već ima 9 tvornica i komercijalno je prisutna u Kini više od 35 godina, danas je otvorila svoju drugu galeriju na azijskom kontinentu

Galerija Roca Peking, drugi Roca prostor takve vrste u Kini, zemlji u kojoj tvrtka već ima 9 tvornica, otvorena je. Ova obiteljska tvrtka obilježava 100 godina povijesti kao vodećeg svjetskog proizvođača opreme za kupaonice i svjetskog lider u proizvodnji sanitarnog porculana, s prometom većim od 1,7 milijardi eura. S galerijom Roca Peking, koja se nalazi u jednom od neuralgičnih središta zemlje, Roca potvrđuje svoju strategiju širenja na tim tržištima s više od 100 milijuna stanovnika, s Azijom kao jednom od glavnih žarišnih točaka.

Ovaj novi prostor, koji je dizajnirao kineski arhitekt Ma Yansong, pridružuje se međunarodnoj mreži galerija prisutnih u Barceloni, Madridu, Lisabonu, Londonu i Šangaju. Kao i kod ostalih pet lokacija, galerija Roca Peking će raditi kao centar za širenje znanja i kulture vezane uz svijet arhitekture, tehnologije, inovativnosti, održivosti i dizajna te kao inovativni izložbeni prostor za Roca proizvode i kolekcije, te također kao mjesto susreta za profesionalce tih sektora.

Tom prigodom, Roca je surađivala s Ma Yansongom na dizajniranju ovog važnog projekta. Bliska suradnja s međunarodno priznatim arhitektima i dizajnerima predstavlja potpis Galerijama, kao što Galeriju Roca Barcelona potpisuje OAB i Borja, Lucía i Carlos Ferrater; Galeriju Roca Madrid Estudio de ArquitecturaLamela; Galeriju Roca Lisabon Estudio Ferruz Decoradorima; Galeriju Roca London Zaha Hadid; I Galeriju Roca Šangaj Francesc Rifé Studio.

Ma Yansong je nagrađen nagradom "Arhitektonska liga mladih arhitekata" i smatra se jednim od 20 arhitekata s većim utjecajem na svijetu. Štoviše, on je međunarodno poznat po društvenoj i ekološkoj perspektivi svojih projekata, a bio je i prvi kineski arhitekt koji prima prestižnu RIBA stipendiju.

Ma Yansong je koristio audiovizualnu kreaciju koju je pretvorio u drugu kožu zgrade, postižući iznenađujuću vezu iznutra i izvana. Također je koristio "Rituals", interaktivnu instalaciju koja se može naći u svim galerijama, o vitalnim iskustvima u prostoru kupaonice, s projekcijama u punoj veličini. Privlačan pogled na našu suštinu i naše navike.

Tijekom otvaranja, Ma Yansong je izjavio: "Nadam se da galerija Roca u Pekingu može postati pozitivan, živopisan kutak urbane zajednice, povezujući narod i grad na najjednostavniji način". Koncept Galerije Roca stvoren je s ciljem održavanja stalnog dijaloga s društvom, a posebno s onim stručnjacima s kojima Roca dijeli znatiželju i zanimanje za razvoj sektora. Dizajnirane od strane šest međunarodnih referenci u arhitekturi i dizajnu, svaka Galerija ima svoju osobnost, razumijevanje stvarnosti svake zemlje i prilagođena je potrebama svog tržišta bez gubitka zajedničke suštine.