28. veljače: Po prvi puta "jumpthegap Razgovor" u Zagrebu

22/02/2017

28. veljače 2017. godine u 18:00 sati na na Sveučilištu u Zagrebu, Arhitektonski fakultet, Roca će održati prvi "jumpthegap Razgovor" pod naslovom "Kupaonice budućnosti".

Događaj je namijenjen mladim profesionalcima i studentima arhitektima i dizajnerima iz Hrvatske, a predstavit će se natječaj i mogućnost sudjelovanja na ovogodišnjem, sedmom izdanju natječaja "jumpthegap", koji je ove godine pripremio nagrade u ukupnom iznosu od 26.000 eura, što je rekord svih dosadašnjih izdanja.

Roca "Jumpthegap Razgovor" je niz rasprava s poznatim stručnjacima iz područja dizajna i arhitekture, koji će podijeliti svoje vizije. Takve rasprave se održavaju u različitim gradovima širom svijeta s ciljem promicanja međunarodnog natječaja jumpthegap u organizaciji Roce, tvrtke koja ove godine slavi 100 godina postojanja, u suradnji sa Centrom za dizajn Barcelona.

Raspravi u Zagrebu prisustvovat će, Josep Congost, Direktor Roca Centra za dizajn i inovacije. Josep Congost rođen je u Barceloni, Španjolska. Ima diplomu iz elektrotehnike sa Politehničkog Sveučilišta Katalonije. On je bio jedan od suradnika osnivača i Predsjednik Upravnog odbora Ecotecnia S.Coop, nakon čega je radio kao Direktor odjela za dizajn automobila za Nissan Europski tehnološki Centar u Barceloni (NETC-B). A od 1997.godine član je velike Roca obitelji.

Međunarodni natječaj "jumpthegap" ove godine dodjeljuje nagrade u iznosu od  26.000 eura, i to kako slijedi:

- Kategorija Studenti - 10.000 eur
- Kategorija Profesionalci - 10.000 eur
- Posebna nagrada za Održivost koju dodjeljuje Zaklada We Are Water  - 6.000 eur

Studenti i mladi profesionalci mogu se prijaviti na natječaj do 15. ožujka 2017., a svoje projekte trebaju predati do 19. travnja.2017.

www.jumpthegap.net

Rasprava u Zagrebu je otvorena za sve koji žele podijeliti svoja mišljenja i podijeliti iskustva ili saznati više o natječaju.

Sudjelovanje u raspravi 28. veljače u Zagrebu: Ulaz slobodan, ali sa pred-registracijom OVDJE.