Čestitajte svojoj kupaonici: Roca slavi 100 godina

15/05/2017

Sve je počelo 1917. godine u Gavi, mjestu u blizini Barcelone.

Sve je počelo 1917. godine u Gavi, mjestu u blizini Barcelone. Braća Roca, tamo su imali malu radionicu pod nazivom Compañía Roca Radiadores. Tvrtka koja je bila posvećena isključivo proizvodnji radijatora od lijevanog željeza, za kućanstva. Danas, stoljeće kasnije, Roca je presedan u svijetu kupaonica, međunarodna tvrtka koja zapošljava više od 22,600 ljudi, posjeduje 78 proizvodnih pogona, te je prisutna na više od 170 tržišta diljem pet kontinenata. U Hrvatskoj Roca je prisutna kroz svoju tvornicu Inker d.d. iz Zaprešića, jedinog proizvođača sanitarnog porculana u regiji.

15.svibnja 2017.povodom obilježavanja 100 godina Grupacije Roca u Inkeru je otvorena izložba „Zajednička povijest“, gdje posjetitelji mogu saznati više o povijesti ovog branda, koja se ogleda u njegovim plakatima, reklamama i oglašavanju. Brand kroz komunikaciju pruža priliku za pregled kako su se promijenili naši estetski ukusi i društvene potrebe unazad 100 godina. Izložba prikazuje različite faze tvrtke, te je podijeljena na četiri koncepta – četiri vrijednosti koje su prisutne kroz svih 100 godina Roce: dobrobit, inovacija, dizajn i održivost.

Nakon izložbe Rocinim dugogodišnjim partnerima predstavljeni su noviteti, čiji je fokus ove godine na miješalicama i namještaju koji se već sada mogu naći u ponudi. Okupljene su u ime Roce pozdravili g.Mladen Kokolić, Direktor prodaje i g.Vesselin Simov, Direktor Marketinga. Novitete u Rocinom svijetu miješalica prezentirali su g.Juan Diego Jimenez i g.Miguela Barahona. Kada pričamo o miješalicama, svakako od ovogodišnjih noviteta vrijedi istaknuti kolekcije miješalica Lanta i Atlas, koje korisniku nude mogućnost izbora između čak 4 različite visine miješalica za umivaonik. Obje kolekcije karakteriziraju funkcije Cold Start, koja sprečava nepotreban rad bojlera, i Evershine, koja osigurava sjaj i očuvanost Vaše miješalice godinama. Obje kolekcije imaju Roca srce, odnosno keramičku kartušu koju je osmislila i proizvela Roca, te graničnike protoka koji omogućavaju znatne uštede vode u svakodnevnom radu, točnije nevezano uz pritisak, zagarantirana je potrošnja vode od samo 5 litara u minuti.

Na samom kraju službenog dijela okupljene je pozdravio poznati akademski kipar g.Hrvoje Dumančić koji je prezentirao skulpturu koju je izradio posebno za Rocu. Time je predstavljen zajednički rad između g.Dumančića i Roce na kojem su surađivali posljednje tri godine, a koji je uručen Rocinim gostima. Prema riječima g.Dumančića: „Konj predstavlja vrijednosti poput prijateljstva, plemenitosti i poštovanja“, skulpturom se Roca zahvalila svojim partnerima na prijateljstvu koje su iskazali Grupaciji u njezinih prvih 100 godina postojanja i rada.

Cijeli događaj upotpunila je rođendanska proslava u Hotelu Trakošćan, gdje je uzvanike zabavljao popularni zagrebački band Retrodukcija.

Više o našim proizvodima i Grupaciji Roca saznajte na www.hr.roca.com