Postupci održive proizvodnje

Postupci održive proizvodnje

Eco Roca nastoji integrirati naše čuvanje okoliša u svim našim postupcima proizvodnje

Posvećenost Planetu dio je naše filozofije i naših svakodnevnih aktivnosti. S tim na umu stvorili smo koncept “Roca Loves the Planet”, koji dolazi sa svim proizvodnim postupcima u našoj tvornici kao i s razvojem naših proizvoda i društvenim aktivnostima tvrtke.

Vezano uz proizvodne postupke, od 2008. razvijamo projekt Eco-Roca koji ima dva ključna cilja: smanjenje emisija CO2 za 25 % do 2014. u usporedbi s emisijama 2006. i industrijski procesi bez otpada putem našeg programa Zero Waste.

S obzirom na prvi cilj, smanjenje emisija CO2, u razdoblju od 2006. do 2010. u tvrtki Roca uspjeli smo globalno smanjiti potrošnju plina za 14,9 % i potrošnju struje za 4,6%. Taj napredak znači smanjenje emisija 52.750 tona CO2 u atmosferu. Ti su brojevi vrlo značajni jer potrošnja plina predstavlja približno 90 % emisija plinova iz staklenika iz proizvodnih postupaka.

A s obzirom na drugi cilj, da program Zero Waste postigne industrijske postupke koji ne proizvode materijalni otpad, 75 % plana ostvareno je do danas.

Naša tvrtka