Savjeti

NAJBOLJI NAČIN ZA ČIŠĆENJE KUPAONICE: SAVJETI ZA ODRŽAVANJE ROCA PROIZVODA

Ukoliko niste sigurno koji je najbolji način za čišćenje kompozitnih tuš kada, tuš paravana, wc školjke ili umivaonika, pripremili smo za Vas sve odgovore.

Vjerojatno ste proveli mnogo mjeseci pripremaujći se za renovaciju pažljivo odabirući materijale. Sada, kada pomislite na to kako čistiti vlastitu kupaonicu, zabrinuti ste da možda ne oštetite materijal. Kako bismo osigurali da Roca proizvodi ostanu s Vama dugi niz godina, pripremili smo nekoliko savjeta vezanih za čišćenje Roca tuš paravana, tuš kade i wc školjke. Otkrijte kako postići maksimalnu higijenu i održivost kroz vrijeme dok upoznajete nove proizvode koji su specijalno dizajnirani da svaku kupaonicu učine spa oazom.

Kako čistiti tuš kadu ili kadu

Prije nego što saznate sve trikove za čišćenje kupaonice, morate znati od kojeg su materijala izrađeni Vaša kada ili tuš kada. Keramika je potpuno drugačija od npr. akrila ili drugih materijala na tržištu. U svakome slučaju, sve će biti lakše za čišćenje ukoliko, nakon svake upotrebe, pronađete vremena kako biste uklonili tragove sapuna i vode te time izbjegli nastajanje kamenca.

Poznat kao materijal koji omogućuje maksimalnu higijenu – keramičke tuš kade se ističu s odličnim rezultatima čak i kod jako abrazivnih proizvoda. Zbog svog originalnog sastava, možda se čini da je teže otkriti kako čistiti Roca kompozitne tuš kade, međutim stvarnost je drugačija. Jednostavno ispiranje vodom će učiniti Stonex® i Surfex® tuš kade kao novima. Kako bi ugodna protuklizna tekstura ostala netaknuta, možete koristiti neutralno sredstvo za čišćenje ili domaći izbjeljivač. Potrebno ga je nanositi kružnim pokretima pamučnom krpom te isprati s mnogo vruće vode.

Kako čistiti tuš paravan

Kamenac je najveći neprijatelj koji se može pojaviti prilikom čišćenja tuš paravana ili kade. Iz tog razloga, odmah nakon tuširanja, potrebno je isprati površinu paravana s vodom počevši od vrha. Upotrijebite gumenu spužvu kako biste maknuli sve kapljice i bilo kakve tragove nečistoće. Kako bi ostalo u savršenom stanju, često očistite staklo vlažnom krpom, a ponekad možete dodati i neutralni sapun. Ukoliko ne želite često ponavljati ovaj proces, Roca nudi tuš paravane koji uključuju Maxiclean® tretman, specijalno razvijen za spriječevanje nastanka kamenca na staklu.

Kako čistiti wc školjku

Kako biste naučili koji je najbolji način za čišćenje kupaonice, prvo morate naučiti kako na pravilan način čistiti wc školjku – proizvod koji se najlakše zaprlja i može uzrokovati neugodne mirise. Za površinsko čišćenje koristite krpe za jednokratnu upotrebu ili one dezinficirane izbjeljivačem. Pritom nemojte zaboraviti i neku malu četku kako bi sredstvo za čišćenje dospjelo do svih dijelova wc školjke. Da biste uklonili kamenac, možete pokušati s izbjeljivačem, iako bi prirodna mješavina octa i limuna također trebala biti od pomoći.

Kako bi čišćenje wc školjke bilo još jednostavnije, Roca nastavlja s istraživanjem novih materijala kao što je Supralit®, antibakterijski materijal od kojeg se proizvode wc daske i poklopci s nultom poroznošću. Novi Rimless dizajn također pridonosi većoj higijeni kupaonice jer uklanjanjem ‘’rima’’, odnosno ruba unutar wc školjke, uklanjaju se ujedno i sve praznine u kojima bi se mogla skupljati prljavština. Ako govorimo o specifičnim proizvodima, EP1 elektronička tipka za beskontaktnu aktivaciju ispiranja wc školjke omogućuje programiranje na način da se aktivira dodatno ispiranje wc školjke svaka 24 sata.

Kako čistiti umivaonik

Na kraju, čišćenje umivaonika znatno se ne razlikuje od čišćenja kade ili tuš kade iako se zbog češće uporabe treba posvetiti veća pažnja istome. Kako bi umivaonik ostao besprijekoran, za teške mrlje možete odabrati mješavinu sode bikarbone i vodikovog peroksida, uobičajeno sredstvo za čišćenje ili izbjeljivač. Možete slobodno vjerovati materijalima kao što je Fineceramic®, koji oblikuje jedne od najboljih i najlakših umivaonika, te je ujedno i izrazito otporan na abrazivne proizvode.

Ukoliko ovi savjeti za čišćenje kupaonice nisu riješili probleme mrlja ili ogrebotina na Vašim Roca proizvodima, naša Korisnička podrška će biti više nego sretna pomoći Vam u rješavanju bilo kakvih problema, kao i u slučaju napuknuća ili ostalih oštećenja.