Politika o kolačićima

Što su kolačići?

Ova web stranica koristi kolačiće i/ili slične tehnologije koje pohranjuju i dohvaćaju informacije kada pregledavate internet. Općenito, ove tehnologije mogu služiti u različite svrhe, kao što je prepoznavanje vas kao korisnika, dobivanje informacija o korištenju vaše web stranice ili prilagođavanje načina na koji se sadržaj prikazuje. Specifične namjene ovih tehnologija koje koristimo opisane su u nastavku.

Koje se vrste kolačića koriste na ovoj web stranici?

Strogo nužni kolačići: Ovi kolačići su potrebni za pravilno funkcioniranje web stranice i iz tog razloga se ne mogu onemogućiti na našim sustavima. Obično su postavljeni da vam pruže uslugu koju ste zatražili, kao što je prilagodba vaših postavki privatnosti, prijava na web-mjesto ili ispunjavanje obrazaca koje pruža web-mjesto. Ovi kolačići ne pohranjuju osobne podatke i njihova je upotreba u našem legitimnom interesu kako bismo osigurali ispravno tehničko funkcioniranje, pristup i korištenje web stranice.

U postavkama svog preglednika možete blokirati ili zatražiti upozorenje na prisutnost ovih kolačića, ali neki dijelovi web stranice možda neće funkcionirati ili se pravilno prikazivati.

Kolačići performansi: Ovi nam kolačići omogućuju prikupljanje informacija o posjetiteljima i izvorima prometa, koji nam omogućuju da saznamo broj posjetitelja naše web stranice, način na koji ju koriste i komuniciraju s njom. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju su skupne i stoga anonimn. Prikupljanje ovih kolačića temelji se na vašem izričitom pristanku.

Funkcionalni kolačići: Ovi kolačići omogućuju web stranici pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju. Možemo ih postaviti mi ili treći pružatelji usluga čije smo usluge dodali našim stranicama. Ako ne dopustite ove kolačiće, neke ili sve usluge možda neće ispravno funkcionirati.

Ciljani kolačići: Ovi nam kolačići omogućuju bilježenje vašeg posjeta našoj web stranici i praćenje vaših aktivnosti pregledavanja, kako različitih stranica kojima ste pristupili, tako i poveznica koje ste slijedili. Koristit ćemo podatke o praćenju vaše aktivnosti na našoj web stranici kako bismo prilagodili sadržaj koji vam prikazujemo prema vašim interesima. Nadalje, ove su informacije korisne za mjerenje učinkovitosti naših marketinških inicijativa i/ili objavljenog sadržaja. Ovi kolačići se mogu dijeliti s trećim stranama i njihovo se prikupljanje temelji na vašem izričitom pristanku.

Vrste kolačića prema subjektu vlasnika

Kolačići prve strane: To su kolačići koji se na Vaš uređaj isporučuju s računala ili web domene kojima mi upravljamo i s kojih pružamo uslugu koju ste zatražili.

Kolačići treće strane: aOvi se kolačići postavljaju na Vaš terminal s računala ili web domene kojima ne upravljamo mi, Već drugi subjekt koji obrađuje podatke prikupljene putem kolačića.

Vrste kolačića prema duljini vremena u kojem su aktivirani

Privremeni kolačići (sesije): Ovi kolačići su dizajnirani za prikupljanje i pohranu podataka dok pristupate web stranici. Oni se obično koriste za pohranu informacija koje su relevantne samo za pružanje tražene usluge u jednom trenutku. Podaci prikupljeni putem ovih kolačića koriste se za analizu uzoraka web prometa. Dugoročno, pomaže nam da vam pružimo bolje iskustvo pregledavanja, poboljšamo sadržaj i korisničko iskustvo.

Trajni kolačići: Ove vrste kolačića pohranjuju se na tvrdi disk i naša web stranica ih čita svaki put kada korisnik napravi novi posjet. Trajni kolačić ima datum isteka. Kolačić će prestati raditi nakon tog datuma.

Osobni podaci

Općenito, nijedan kolačić koji postavlja web stranica ne prikuplja osobne podatke o vama, međutim, ako za bilo koju od naših usluga koristimo kolačiće trećih strana koje pribavljaju osobne podatke, tj. kolačiće za ciljanje treće strane, podaci će se obrađivati u skladu s našom politikom privatnosti. U tom slučaju, pružit ćemo vam relevantne informacije i zatražiti vaš pristanak, ako kolačići nisu nužno potrebni za pružanje pristupa ili traženu uslugu.

POSTAVKE KOLAČIĆA

You can reject the use of cookies by group by denying their installation in our Preference Center:

Možete konfigurirati Vaš internetski preglednik da prihvati ili odbije sve kolačiće prema zadanim postavkama ili da prikazuje upozorenje na zaslonu o prisutnosti svakog kolačića, a zatim odlučiti hoćete li ga instalirati na Vaš tvrdi disk. Da biste to učinili, predlažemo da odete u odjeljak pomoći vašeg preglednika kako biste saznali kako promijeniti postavke koje se trenutno koriste.

Također možete koristiti alate za blokiranje praćenja kao što je Do Not Track, koje možete preuzeti sa stranice: http://www.abine.com/dntdetail.php.

Također, imate mogućnost u bilo kojem trenutku opozvati privolu danu za korištenje kolačića te konfigurirati svoj preglednik prema uvjetima navedenim u prethodnoj točki ili upravljati svojim izborima u našem upravljačkom centru.

Bez obzira na gore navedeno, imajte na umu da onemogućavanje kolačića može utjecati na pravilan rad određenih dijelova web-stranice. Za dodatne informacije pogledajte upute i dokumentaciju Vašeg internetskog preglednika:

Kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja o našim kolačićima, možete nas kontaktirati putem e-poštelopd@roca.net, kao i putem naše adrese navedene u pravilima o privatnosti.

Revizija

Ova će se politika ažurirati što je prije moguće kako se usluge ponuđene na web stranici mijenjaju ili razvijaju.