O NAMA

Više od 100 godina povijesti koje su nas učinile svjetskim mjerilom

Roca je započela svoju djelatnost 1917. godine, proizvodnjom radijatora od lijevanog željeza za kućno grijanje u svojoj tvornici u Gavi (Barcelona). Uz prve radijatore od lijevanog željeza, svoj katalog upotpunjuje proizvodnjom bojlera, a 1929. godine ulazi u sektor kupaonica s proizvodnjom kada.

Uvijek svjestan promjena u društvu vezanih uz kulturu vode, glavnog prirodnog resursa s kojim tvrtka radi, Roca se 1936. godine suočila s izazovom proizvodnje porculana i 1954. započela proizvodnju slavina.

U 1990-ima Grupa je provela prvu fazu međunarodnog širenja, uglavnom temeljenu na otvaranju podružnica i potpisivanju ugovora s vodećim tvrtkama na njihovim tržištima. Uz Portugal i Francusku, komercijalna prisutnost počela se širiti na Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačku, Italiju, Maroko, Argentinu, Brazil i Kinu.

Prekretnica u procesu internacionalizacije dogodila se 1999. akvizicijom švicarske grupe Keramik Holding Laufen, četvrtog najvećeg svjetskog proizvođača sanitarne keramike od porculana. Kupnja Laufena omogućila je Grupi da konsolidira svoju prisutnost na strateškim tržištima gdje je bila manje etablirana, uglavnom u istočnoj Europi, Brazilu i Sjedinjenim Državama.

Godine 2005. Roca je najavila ambiciozan strateški plan usmjeren na sektor kupaonskog prostora, te je 2006. godine postala svjetski lider u tom sektoru. Danas Rocina komercijalna mreža doseže više od 170 zemalja, a opskrbljuje 79 proizvodnih pogona i više od 21.000 zaposlenika diljem svijeta.

Roca je i danas 100% španjolska tvrtka koja se bavi kreiranjem kupaonskih prostora, što ju je i učinilo globalnim mjerilom. Postizanje ove dimenzije izvor je velikog ponosa, gotovo jednako važnog kao i to što je desetljećima bio jedan od najpoznatijih, najcjenjenijih i najintegriranih brendova u španjolskom društvu.

Kako bi napravila korak dalje u svojoj predanosti društvu, Roca Barcelona Gallery, vodeća zgrada koja pruža iskustvo brenda, otvorena je 2009. godine, a nakon nje slijede galerije u Madridu, Lisabonu, Londonu, Šangaju i Pekingu.

Prostori za interakciju s Rocinom kulturom, proizvodima i vrijednostima, koji također ugošćuju kulturne aktivnosti, izložbe, konferencije i rasprave vezane uz teme poput dizajna, održivosti ili arhitekture. Događaji koji su dokaz Rocinog interesa da ide naprijed ruku pod ruku s društvom još mnogo godina.

+100

GODINE POVIJESTI

+21.000

ZAPOSLENICI

+170

TRŽIŠTA

79

TVORNICE

Roca u Svijetu

Prisutni smo na više od 170 tržišta na 5 kontinenata. Pogledajte sve zemlje u kojima smo prisutni.

Održivost

Naša predanost okolišu potaknula nas je na osnivanje zaklade We Are Water i razvoj održivih rješenja za uštedu vode i energije.

DIZAJN I INOVACIJE

Roca računa na inovacije, uvijek prisutne od koncepcije i dizajna proizvoda do njegove proizvodnje, logistike i distribucije.

MEĐUNARODNI NATJEČAJI U DIZAJNU

jumpthegap® i One Day Design Challenge međunarodna su dizajnerska natjecanja u organizaciji Rocae, gdje mladi dizajneri i arhitekti iz cijelog svijeta mogu pokazati svoj talent pružajući konceptualna, održiva i inovativna rješenja za kupaonski prostor budućnosti.