1917

Roca započinje s radom

Roca je započela svoju djelatnost 1917. godine s proizvodnjom radijatora od lijevanog željeza za grijanje kućanstava u svojoj tvornici u Gavi (Barcelona).

1929

Proizvodnja kada

Nakon prvih radijatora od lijevanog željeza, tvrtka je svoj katalog upotpunila proizvodnjom bojlera, a 1929. godine ušla je u kupaonski sektor počevši s proizvodnjom kada.

1936

Početak proizvodnje porculana

Uvijek svjesna promjena u društvu vezanih uz kulturu vode, glavnog prirodnog resursa s kojim tvrtka radi, Roca se 1936. godine suočila s izazovom proizvodnje porculana i 1954. započela proizvodnju slavina.

1990

Međunarodno širenje

U 1990-ima Grupa je provela prvu fazu međunarodnog širenja, uglavnom temeljenu na otvaranju podružnica i potpisivanju ugovora s vodećim tvrtkama na njihovim tržištima. Uz Portugal i Francusku, komercijalna prisutnost počela se širiti na Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačku, Italiju, Maroko, Argentinu, Brazil i Kinu.

1999

Prekretnica u internacionalizaciji

Prekretnica u procesu internacionalizacije dogodila se 1999. akvizicijom švicarske grupe Keramik Holding Laufen, četvrtog najvećeg svjetskog proizvođača sanitarne keramike od porculana. Kupnja Laufena omogućila je Grupi da konsolidira svoju prisutnost na strateškim tržištima gdje je bila manje etablirana, uglavnom u istočnoj Europi, Brazilu i Sjedinjenim Državama.

2005

Svjetsko vodstvo

Godine 2005. Roca je najavila ambiciozan strateški plan usmjeren na sektor kupaonskog prostora, te je 2006. godine postala svjetski lider u tom sektoru.

2009

Otvaranje galerija

Kako bi napravila korak dalje u svojoj predanosti društvu, Roca Barcelona Gallery, vodeća zgrada koja pruža iskustvo brenda, otvorena je 2009. godine, a nakon nje slijede galerije u Madridu, Lisabonu, Londonu, Šangaju i Pekingu.

2017

Proslava stote obljetnice

Roca je proslavila stotu obljetnicu osnutka. Obiteljska radionica stvorena prije jednog stoljeća u Gavi, u blizini Barcelone, danas je globalna tvrtka s prisutnošću na 170 tržišta i svjetski standard u kreiranju kupaonskih prostora.

2019

Globalno mjerilo

Danas Rocina komercijalna mreža doseže više od 170 zemalja, opskrbljivana sa 79 proizvodnih pogona i više od 21.000 zaposlenika diljem svijeta.

2021

Nastavak međunarodnog širenja

Roca kupuje njemačku tvrtku Sanit, te većinski udio u Royo grupi, europskom lideru u proizvodnji kupaonskog namještaja.